Jacqueline Bras


Adres:
Eppenhuizerweg 5, 9996 VC Eppenhuizen
Telefoon:
Categorieën:
Details:

Welkom in onze sfeervolle tuin in Eppenhuizen! Tot maart 2020 was onze tuin niets meer dan een hobbelig grasveld met een aantal verdwaalde bomen en struiken. Uren hebben we besteed aan graven, uitvlakken, wilgentenen vlechten, kamers creëren, verplanten en beplanten. Het resultaat is een sfeervolle, levendige tuin met borders in de kleuren blauw, paars, roze en wit, gezellige zithoekjes, een groenten- en kruidentuin, plukbloemen en fruitbomen. De tuin grenst over de volledige breedte aan het Eppenhuistermaar en kijkt uit over de landerijen richting Uithuizermeeden en Oldenzijl.
Al vroeg in het voorjaar fladderen de vlinders er lustig op los en in de zomermaanden is het één gegons van bijen en libellen. Mussen bezoeken de tuin veelvuldig om te nestelen, te eten, te badderen op de regenton of een zandbad te nemen in de moestuin. In de tuinkas staan een aantal Mediterrane planten. De olijven, citrus, vijg, oleander, kiwi, druif en Toscaanse jasmijn overleven op deze manier prima het wisselvallige klimaat in Noord Groningen.
Bezoek de tuin tijdens de landelijke Open Tuinendagen, het Open Tuinenweekend Appingedam/ Delfzijl, op vrijdag als de kas ook open is, of op afspraak.
Benieuwd naar ons tuinverhaal en meer informatie? Kijk eens op onze website.
Open op zaterdag 5 en zondag 6 augustus.
Open met het landelijk weekend op 16 en 17 juni.